10/02/2017

Yurtdışı Telefonlar Nasıl Kayıt Edilir ?

ile admin

Telefon fiyatlarının bu kadar yüksek olması üzerinde doğal olarak yurt dışından aldığımız telefonları pasaport üzerine kayıt ettirerek kullanmak çok daha mantıklı bir yol olabiliyor. Peki yurt dışından aldığımız bir telefonu nasıl pasaportumuza kayıt ettirip kullanabiliriz ? Ücreti nedir ? Nasıl Olur ?

İŞTE EN ÇOK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

Yurt dışından getirilen telefon Türkiye’de kayıt yaptırmadan kullanılır mı ?

Yurt dışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Ancak telefonun 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda kapanması söz konusu olacaktır.

Kayıt yaptırılma zorunluluğu bulunan cihazlar nelerdir?

IMEI bilgisine sahip cihazların tamamının kayıt altına alınması gerekmektedir. (cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar)

Cihazımın IMEI numarasını bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim?

IMEI numarasını telefonunuzdan *#06# tuşlarına basarak öğrenebilirsiniz.

Yurt dışından gelen cihazımı kayıt altına aldırmam için herhangi bir süre sınırı bulunmakta mıdır?

Getirdiğiniz cep telefonunu 120 gün içinde pasaportunuza kaydettirmeniz gerekmektedir.

Yurt dışından gelen telefonu kayıt işlemini nerelerde yaptırabilirim?

Yolcu beraberinde getirilen cihazın sahibi cihazının kayıt altına alınması için gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapar.

E-Devlet kapısından kendisi üzerine kayıt yapılmasına izin verilmeyen kişiler (Yabancı bireyler) aşağıda belirtilen işletmeci abone kayıt merkezlerine başvurur.
AVEA
TURKCEL
VODAFONE

E-Devlet kapısı üzerinden kayıt işlemini nasıl yapılır ve gerekli belgeler nelerdir?

e-Devlet kapısı üzerinden yapılan kayıt işleminde pasaport sahibi, şahsına ait bilgileri e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr İnternet adresinden sisteme girerek cihaz kaydını yaptırabilmektedir. e-Devlet kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi bir belge talep edilmemekte olup kontroller elektronik ortamda yapılmaktadır.

Kayıt işlemi öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

IMEI kaydı için kişiye ait pasaportun son iki yıl içerisinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde bulunulmamış ve kişinin Türkiye’ye giriş yaptığı tarihten itibaren 120 günü geçmemiş olması gerekmektedir.

Kayıt işlemi için öncelikle ne yapılması gerekmektedir?

Kişinin e-devlet sisteminden kayıt hakkını sorgulaması; harç ücretini yatırması (138.80 TL) ve kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir / Harç ücreti 11 Şubat 2017 tarihinde ki fiyatdır.
Kredi kartı ile ödeme yapabilir miyim?

Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı Maliye Bakanlığı internet vergi dairesi üzerinden kredi kartı ile ödenebilmektedir.

Dekontta dikkat edilmesi gereken husus nedir?

Dekont üzerinde kayıt yapılmak istenen cihaza ait 15 rakamlı IMEI numarası, ad ve soyadın, TC Kimlik numarasının yer alması gerekmektedir. IMEI numarasının doğru olmasına dikkat edilmelidir.